A tarawih imák milyen jelentőséggel bírnak?

A hála és a dicsőség Allahot illeti, és Allah áldása és békéje legyen Mohamed Prófétán, a háza népén, a társain, s azokon, akik jóravaló módon követik öt a Feltámadás Napjáig!

Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „Aki virraszt Ramadán éjszakáin hittől hajtva és Allah jutalmát várva, Allah megbocsátja neki az addig elkövetett bűneit.” (al-Bukhári, Muszlim). A hadíszban említett megbocsátás azt illeti, aki minden nap imádkozza Ramadanban a tarawih imát, vagy azt, akinek szándékában volt imádkozni, de valamilyen oknál fogva nem tudta azt megtenni. Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „Ha megbetegszik a szolga vagy elutazik, Allah ugyanazt a jutalmat írja meg neki, mint amikor egészséges és otthon volt.” (szahihul-dzsámi 799)

Tehát ha valaki szándékosan kihagyja a tarawih imát, akkor sok jótól megfosztotta magát, de ha átalussza, pedig szándékában volt megtenni, akkor insa Allah, megkapja a jutalmat. Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „Aki úgy fekszik le, hogy szándékában áll éjszaka felkelni imádkozni, de elalszik reggelig (a hajnali imáig), annak megírják azt, amit szándékozott (mintha megtette volna), elalvása pedig ajándék Urától.” (an-Naszái)

De Allah tudja a legjobban