Hogyan kell eltemetni egy muszlim halottat?

Hogyan kell eltemetni egy muszlim halottat?

A Magyarországi Muszlimok Egyháza (székhelye: 1119 Budapest, Fehérvári út 41., adószáma: 18240634-1-43, nyilvántartási száma: 00022/2012) nevében a következő vallásjogi állásfoglalást adom:
•    Az iszlám vallás tanításai szerint az elhunyt személyeket elhamvasztani nem szabad.
•    A halottat az iszlám előírásai szerint meg kell mosdatni és halotti lepelbe kell burkolni, majd a halottat földbe kell temetni.
•    Az iszlám vallás szerint minden halottat külön sírba kell temetni. Szükség esetén (háború, járvány stb.) lehetséges két vagy három halottat egy sírba temetni. Ebből következően már meglévő sírra rátemetni nem lehet. A muszlimot muszlim temetőbe vagy a muszlimok részére elkülönített részbe kell temetni.
•    Az iszlám vallás szerint az elhunyt muszlim temetésekor a muszlim közösség néhány tagjának imádkozniuk kell a halotti imát, illetve részt kell venniük a temetési menetben. A muszlim halottat csak muszlimok helyezhetik a sírba. A muszlim ember halotti menetében nem muszlimok is részt vehetnek, de a halotti imában nem. A halotti menetben a muszlimok közül csak a férfiak vehetnek részt, de ha nők is jelen vannak, akkor az nem baj, bár ez az iszlám szerint inkább kerülendő.

Budapest, 2013. november 5.

Sulok Zoltán Szabolcs
             elnök