Mik az Itélet Napja jelei?

Az iszlám hittételei között szerepel a hit a végső napban. Azaz az evilág véget fog érni akkor, amikor Isten úgy akarja. Ennek idejét senki sem tudja.


Isten azonban küldött tudást Mohamed Prófétán (béke legyen vele) keresztül ennek a napnak az előjeleiről. 10 nagy jel van, amelyek be fognak következni. Ezek (nem sorrendben, mert azt nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorrend):
1. Nap nyugaton kel fel
2. Eljön a hamis messiás (ad-Dedzsál)
3. Eljön Góg és Magóg (két nép)
4. Jézus (béke legyen vele) visszatér a földre (az iszlám szerint ő nem halt meg, hanem Isten felaemelte, de vissza fog térni, élni fog és meghal, mert az Ítélet Napja előtt mindenki meg fog halni.
5. Egy hatalmas füst elborítja a földet.
6. Egy hatalmas tűz jön Jemen felől, és az összegyűjtés helye felé tereli az embereket
7. Jön egy állat (arabul: debbeh, ami bármi lehet, ami lábakkal jár a földön)
8. Megsüllyed a föld keleten
9. Megsüllyed a föld nyugaton
10. megsüllyed a föld az Arab-félsziget környékén.
A nagy jeleket megelőzik a kis jelek, amelyekből nagyon sok van (ezekről szintén Isten adott tudást Prófétáján, Mohameden - béke legyen vele- keresztül):
- egy részük már bekövetkezett
- egy részük bekövetkezésének most vagyunk tanúi
- egy részük még nem következett be
Amikor az összes kis jel és nagy jel bekövetkezett, egy hatalmas kürtszó mindenkit megöl a világban. Majd jön egy eső, aminek a hatására az emberek előjönnek a földből, mint a növények. Majd lesz egy másik kürtszó, amire a lelkek és a testek egyesülnek. Az újrateremtés e formája kissé más lesz, hiszen nem lesz már halál, mindenki örök életre támad fel. Majd az emberek Isten ítélőszéke elé járulnak, s mindenki megkapja a tetteinek jutalmát (Paradicsom) vagy büntetését (Pokol). 


Minden szombaton 15 órától előadások a Magyarországi Muszlimok Egyházában a Budapest, Fehérvári út 41.-ben, ahol Ön is felteheti kérdéseit.